За нас

Фирма „Вакуум инженеринг” е създадена през 1992 г. и е изцяло фамилна собственост. Специализирана е в разработване и прилагане на вакуумни технологии. С помощта на йонно-плазмени методи, в условията на вакуумна среда, се нанасят тънкослойни корозо- и киселиноустойчиви покрития от титан и неговите съединения върху продукти от керамика, фаянс, порцелан, стъкло и инокс. Покритията са химически и износоустойчиви и са с висока декоративна стойност.

От 1993 г. фирмата работи изцяло за клиенти от европейския пазар. Престижни компании за керамика, порцелан и стъкло от Италия, Испания, Германия и Австрия ползват услугите на „Вакуум инженеринг”. Върху глазури на фризове, бордюри, стенни плочи с различни размери, мозаечни и стъклени късове, стъклени флакони за парфюмерийната промишленост, абажури от стъкло, статуетки и вази от порцелан се нанасят титанови слоеве с дебелина от 0.5 до 5 микрона в разнообразна цветова гама – злато, платина, перла, бронз, мед, ефирни слоеве от серия „Дъга” и др. Покритията, които произвеждаме, са напълно екологични за хората и околната среда.

Фирмата също така се занимава с изработка на златни куполи за престижни сгради, църкви и джамии с високи естетически и експлоатационни качества, изцяло собствена иновация. Използваме само качествана неръждаема ламарина и титан с висока чистота.

През месец май 2010 г. фирмата се преименува от ЕТ "Вакуум инженеринг" на "Вакуум инженеринг 2010" ООД.

„Вакуум инженеринг 2010” ООД разполага с пет вакуумни машини и 800 м2 закрити производствени помещения, всичко фирмена собственост.

Капацитетът на производство е около 1.000 м2 титанови покрития месечно, с възможност за бързо нарастване до 1.500 м2. Качеството им отговаря напълно на европейските и световните стандарти.

За контакти:

Тел.:  +359 32 68 60 20
Факс: +359 32 68 60 21